YASO عاشقة تامر حسنى نائب/ة الادارة
مزاجك ؟؟ : هوايتك ؟؟ : رسالة sms : ILOVE TAMER HOSNY ALONE
LOVE YOU TAMER FOR EVER
عدد المساهمات : 1224 نقاط : 3494 السٌّمعَة : 2 تاريخ الميلاد : 23/05/1997 تاريخ التسجيل : 26/05/2010 العمر : 27 الموقع : حلم العمر.www.tamerlovers.com العمل/الترفيه : NA2EBT AGMEL MODERT AGMEL MONTDA المزاج : TAMER HOSNY FOR EVER
| موضوع: كيكة الموز بالكريم كراميل الثلاثاء أغسطس 31, 2010 4:07 pm | |
| السلام عليكم ازيكوا ياحبايب قلبى وكل سنة وانتم طيبين النهاردة جايبالكوا طريقة كيك جامدة جدا بس رجائا تلتزموا بالخطوات عشان تنجح معاكم باذن الله ندخل فى الموضوع اولا مقادير الكرامل كوب سكر نص كوب ماء ثانيا مقادير الكريمة 2 كوب لبن حليب بارد 3 بيضات نص كوب سكر فانيليا ثالثا مقادير الكيكة 13 معلقة دقيق موزتين 3 بيضات نص كوب سكر نص كوب زيت نص كيس بيكنج باودر فانيليا ذرة ملح ياللا بسم الله الرحمن الرحيم -هنحضر صينية مقاس 26 او 28 وندهنها بالزيت من كل حتة عشان الكرامل مايلزقشونحطها فى صينية اكبر منها بشوية -هنعمل الكرامل ازااااى هنجيب طاسة ونحط فيها كوباية السكر وربع كوب مية ونحطها على النار لحد مايوصل السكر للون الذهبى المحمر هنطفى النار ونحط ربع كوباية المية الباقية ونقلب بسرعة ونحطة فى الصينية المدهونة ونحاول نخلية يغطى قعر الصينية -نيجى للكريمة هنجيب الخلاط ونحط فيه مقادير الكريمة كلها ونضرب الخليط ضربا مبرحا حتى يستغيث وبعدين نحطه فوق الكرامل بس براحة ونقرب ايدينا من الصينية على اد مانقدر -نيجى بقى للكيكة هنجيب نفس الخلاط ونحط فية البيض والفانيليا والسكر والزيت والموزتين وذرة الملح ونضربهم ضربا مبرحا حتى يستغيثوا برده وبعدين نحطه على الدقيق والبيكنج باودر بعد نخلهم طبعا ونقلب كويس لحد ماتبقى عجينة بس اتقل من عجينة الكيك العادية شوية يعنى لو عازت دقيق كمان حطى عشان عايزنها تثبت فوق الكريمة وماتقعش منك فى القعر الخطوة اللى جاية دى مهمة جدا هنجيب خليط الكيكة ونحطة فوق الكريمة بس نركز ايدينا فى نص الصينية واحنا بنحطه ومانوزعوش هو هيفرش فى الصينية لوحدة -نسيب الصينية عشر دقايق قبل ماتدخل الفرن على ماتسخنى الفرن وتغلى براد مية -هنصب المية فى الصينية الكبيرة اللى محطوطة فيها صينية الكيكة لحد ماتوصل المية لنص صينية الكيكة (حمام مائى يعنى) وبعدين نشيل الصينية براحة ونحطها فى الفرن على 180 لمدة 40 او 45 دقيقة ومانفتحش الفرن عليها خالص قبل الوقت ده وبعدين اختبريها بالسكينة لو طلعت نظيفة تبقى استوت ممكن تشغلى الشواية عشان تاخد لون او لو كانت احمرت خلاص طلعيها -هنشيل صينية الكيكة من الحمام المائى ونسيبها تبرد فى درجة حرارة المطبخ وبعدين نقلبها (هتلاقى الكيكة تحت والكريم كرامل فوقيها) وهو المطلوب اثباتة وتدخليها الثلاجة وبعدين هممممممممم ياجمل وبالهنا والشفا
الكيكة دى بقى حكايتها حكااااية ازاى؟ اولا ممكن بدل الموز تحطى كاكاو وتبقى كيكة شكولاتة بس ساعتها الدقيق هيبقى 8 معالق والكاكاو معلقتين ودى بتبقى خرافة وثانيا ممكن تبقى كيكة سادة والدقيق بيبقى 10 معالق ودى بتبقى تحفة (برده الدقيق فى الطريقتين دول على حسب ما العجينة تحتاج) ابدئى بس بالمقدار المكتوب وبعدين لو عوزتى تانى حطى وثالثا الطريقة اللى فوق ههههههه يعنى من الآخر كده هتعملوها هتعملوها باى طريقة تعجبكم | |
|
دودوღالروشة الادارة العامة
مزاجك ؟؟ : هوايتك ؟؟ : رسالة sms :
عدد المساهمات : 1442 نقاط : 14579 السٌّمعَة : 4 تاريخ الميلاد : 20/04/1997 تاريخ التسجيل : 02/02/2010 العمر : 27 الموقع : 7elmel3omr.7olm.org العمل/الترفيه : اى حاجة المزاج : امممممم ولا حاجة
| موضوع: رد: كيكة الموز بالكريم كراميل الخميس فبراير 10, 2011 3:56 pm | |
| | |
|
maya jojo عضو جديد
رسالة sms : عدد المساهمات : 14 نقاط : 366 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 25/07/2011
| موضوع: رد: كيكة الموز بالكريم كراميل الخميس يوليو 28, 2011 4:37 pm | |
| اووو شكرا نا اكتير بحب المووووز | |
|
$بريق الماس$ عضو ذهبي
مزاجك ؟؟ : هوايتك ؟؟ : رسالة sms : بنت الرافدين
من بغداد الحبيبه قلب العراق عدد المساهمات : 624 نقاط : 1055 السٌّمعَة : 0 تاريخ الميلاد : 14/06/1997 تاريخ التسجيل : 05/06/2010 العمر : 27 الموقع : قلـــــــب العــــراق العمل/الترفيه : طالبــــه المزاج : الحمدالله بخير
| موضوع: رد: كيكة الموز بالكريم كراميل الجمعة يوليو 29, 2011 12:00 pm | |
| مرسي على الوصفه ههههه والله صح مثل ماتقول دود انتي اجوعينا وخلص اهئ اهئ اهئ | |
|