بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
%%%%%%%%
أخواتى الفضليات وما فيش مانع نقول برضه إخوانى الأفاضل
لأن فيه كتير من الرجالة برعوا فى أعمال المطبخ بل فاقوا الستات
فى هذا الأمر بدليل إن كل الشيفات اللى الفنادق الفخمة من الرجالة
المهم برضة ما نقدرش بخس حقكن فأنتم الأصل
ماعلينا إسمحوا لى اليوم أعزمكم على صينية كنافة بالقشطة
والموضوع مزود بالصور وحرصا ًعليها فقد وضعناها
بالمرفـقـــات
%%%%%%%%%
حسب ترتيب الشرح
المقادير :
1/2 كيلو كنافه
كوب سمن سايحه
للقشطه :
2 كوب حليب
5 ملاعق كبيره دقيق
كوب قشطه
للقطر :
1/2 1 كوب سكر
3/4 كوب ماء
عصير ليمونه
فانيليا
الطريقه :
تحضير القطر :
نخلط مكونات القطر كلها في اناء ماعدا الليمون و الفانيليا
نضع الاناء علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق
ثم نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف الفانيليا
و نبعد القدر عن النار و نتركه ليبرد تماما
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]تحضير القشطه:
ندوب الدقيق في الحليب علي البارد
ثم نرفعهم في اناء علي النار حتي يسمك الخليط هكذا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][img][/img]
تحضير الكنافه:
- تفتت الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح
- ندهن صينيه بالسمن
- نضع نصف مقدار الكنافه
- نضغط علي الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا ً
جدا ًباستخدام صينيه اخري اصغر منها
- نرش مقدار من السمن السايح
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نغطي الكنافه بطبقه القشطه (مع الابتعاد عن الاطراف)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نضيف النصف الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن
و نضغط عليها مرة اخري
- نرش مقدار جيد من السمن السايح
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]وبالهنا والشفا بس أوعوا تاكلوا صوابعكم وراها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]